joi, 25 aprilie 2013

Cum sa supravietuiesti unei despartiri !!!


       Cum sa supravietuiesti unei despartiri !!!


Dupa o discutie de 2 ore in care iti dai seama ca persoana cu care ai discutat....1) Nu ințelege unele lucruri...sau  2) Nu vrea sa inteleaga... sau 3)Primele 2 puncte impreuna..... iti dai seama ca aceasta supravietuire devine o...  temă serioasă. Super serioasă. Deoarece cum vine vorba de despărţire, fiecare începe să se gândească la ce soluţii să găsească pentru a se repune pe picioare....Deaceea doresc sa dau niște sfaturi așa la general ...
P.S...am nevoie si eu sa ma conduc de ele(((

Ce să fac? Cum mă fac? A meritat ea/el efortul? De ce nu mă mai iubeşte? Eu “jă” am făcut totul pentru cuplul nostru. După care urmează: Ea/el nu m-a meritat; n-am iubit; a fost o aventură. Cu alte cuvinte, tot felul de scuze pentru a motiva singurătatea în care te pomeneşti peste noapte (adesea).

Există tot felul de scenarii de despărţiri. După o ceartă zdravănă, când îţi dai seama că omul din faţa ta nu mai este deloc idealul la care ai visat. Sau după o discuţie simplă, când fiecare îşi expune poziţia şi, de comun acord, se ajunge la o pace.

Altceva e prin telefon,sms sau pe internet. URAT, NECINSTIT şi LIPSIT DE RESPECT. Nu taman în cel mai negativ sens, dar comunicatul tău trebuie să fie spus între patru ochi, altfel rişti să cauzezi o adevărată explozie în capul celui pe care-l laşi.

ATENTIE....orice temă serioasă, mai ales când e vorba de omul care s-a dedicat trup şi suflet relaţiei cu tine, trebuie abordată live. Cel puţin asta am învăţat eu. Aşa am fost educat.


Bun, să purced la tema propriu-zisă a articolului. Ai rămas singur, ce faci ca să nu ajungi de râsul lumii sau, şi mai rău, să-ţi faci rău.
1. Alcoolul
E o soluţie bună, dar dăunează mult ficatului. În plus, ai aşa o durere de cap a doua zi, că îţi pare rău deja de 2 lucruri: c-ai rămas singur şi că ai cheltuit bani aiurea:D...Alcoolul are efect pozitiv dacă ai în jurul tău persoane care să nu-ţi permită să te plictiseşti. Conform protocolului, e cea mai bună soluţie de scurtă durată. Doar că, revin, rămâi fără bani şi-ţi strici ficatul. Deci, prima săptămână ar fi acceptabil – mai mult nu merită:D)))
2. Plimbarea din floare-n floare
Cea mai plăcută din toate soluţiile. Flori sunt milioane, de diferite culori, şi toate au un miros extrem de atrăgător. Trebuie doar să ai puterea de convingere, ca să o poţi rupe şi o planta. Însă, există plante carnivore, există plante care se usucă repede şi există plante care nu sunt decât buruiene. Şi, apropo, ca să scapi de urmări, trebuie să miroşi boabe de cafea, altfel rişti să ştie toată lumea. Deci, maxim o lună ar fi acceptabil. Dacă durează mai mult, îţi strici imaginea....pentru ca sunt doar flori)))...Cei limitați nu vor ințelege)))
3. Izolarea totală
Of, în aşa momente devii poet, muzician sau artist plastic. Îţi pare că eşti reîncarnarea lui Van Gogh şi că singurătatea, ilustrată, este menirea ta. Îţi găseşti tot felul de aprecieri, de care eşti lipsit, evident:D  Te crezi un artist neînţeles, care nu trebuie să-şi cheltuie energia pe ceilalţi. Stupid. Naiv. Copilăresc. Trebuie cât mai multă socializare, altfel te transformi într-un dinozaur şi nu te mai iubeşte nici mama. Deci, străduie-te cât mai puţin să stai în casă.

4. Evadarea
Un bilet de tren în India, plus un bilet de vapor până în Pearl Harbor şi te redescoperi. Atâtea lucruri noi vezi, încât n-ai timp nici măcar să mergi la baie. Şocuri culturale, oameni, locuri şi mult-mult timp cu propria persoană. Duci o luptă de supravieţuire, încercând să rezişti în lumi totalmente străine. Citeşti mult. Faci o groază de fotografii. Dar, laşi nu doar relaţia în urmă, ci şi o bucată enormă din viaţă. Eşti gata să renunţi la tot ce-ai fost până acum, ca să te reconstruieşti? Şi dacă nu-ţi reuşeşte, ce faci? Dai peste o depresie şi mai puternică, din care nu poţi ieşi decât cu ajutorul specialiştilor. E bun, e frumos, dar nu lua decizii pripite.
5. Acceptarea
Fii bărbat, indiferent dacă eşti femeie:D...Viaţa continuă. Da, continuă. Chiar dacă în 1 o lună rişti să-l/să o vezi cu altcineva. Chiar dacă într-un an e căsătorit/-ă şi are copil. Chiar dacă nu-ţi găseşti pe cineva în tot acest timp. N-a fost să fie. O fi de vină karma, masonii sau viteza luminii – nu-i treaba ta. Acceptă-ţi soarta tristă şi mergi mai departe. Poţi să combini acest pas cu celelalte patru. E cel mai greu pas ever. Cum, eu să accept c-am fost lăsat? Cu ce sunt eu de vină? Nu neapărat eşti de vină, dar nu mai poţi schimba nimic. Urăşte, dă-l la 40 de zile, mergi la vrăjitori:D, dar nu îţi face rău şi nu renunţa la cine eşti. Tot ce-i al tău e pus deoparte şi tot ce se face, se face spre bine. Ai încredere în tine!



***
Ştiu că, probabil, n-am oferit soluţii reale la despărţire. Dar asta doar pentru că sunt cazuri şi cazuri. Dragostea e o bubă care nu se tratează cu antibiotice. Dar suferinţa ne face mai puternici. Spunea cineva (un tip deştept): nimic nu te face să ajungi în vârful lumii, cât căderea până în abis. Orice s-ar întâmpla, ţine minte că tu eşti cel mai bun. Chiar dacă nu eşti!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu